Головнокомандувач ЗСУ Залужний про пісню “Путін – х***ло”: Десантники сказали правду

 

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний назвав правдивою пісню “Путін — х***о”, яку після репетиції військового параду на Хрещатику вигукували військові Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Про це він сказав в інтерв’ю Яніні Соколовій у програмі “Рандеву…” “5-го каналу”.

“Це правдиво, звичайно. Це правда”, – зазначив головком.

На запитання Яніни, чи ця пісня “благословенна” з боку командувача Збройних сил, генерал-лейтенант Залужний відповів: “Скажімо так. З одного боку, я сам батько двох дітей, і мені не хотілося б, щоб це відбивалося в такому колі загалом. Це з етичної точки зору, тобто моралі, по відношенню до наших дітей і жінок. Але по суті вони сказали від душі, вони сказали правду. Честь їм і хвала”.

Валерій Залужний заперечно відповів на запитання, чи міг ви він зустрітися для перемовин чи взагалі на одному майданчику з міністром оборони Росії Шойгу чи представниками “квазіреспублік” “ДНР/ЛНР”.

“Ні. По-перше, їм не можна вірити. Це не ті люди, з якими можна розмовляти і яким можна довіряти. Був Іловайськ, Дебальцеве – [тому] ні. По-друге, це ворог, який в’ївся в душу – [тому] вже ні”, – заявив Залужний.

Також головнокомандувач сказав, що не проти проїхатися на танку по Червоній площі в Москві.

“Мабуть, так. Так. По-чесному – так! З прапором. І по Арбату теж. Але акуратно, бо це ж пам’ятник”, – додав він із посмішкою.

Нагадаємо, після репетиції параду до Дня Незалежності в Києві військові ЗСУ заспівали відому кричалку “Путін – х***ло”. Відео виконання швидко поширилося в мережі і виявилося не фейком. Російські пропагандистські телеканали показали його в ефірі.
Валерій Залужний став головнокомандувачем ЗСУ 27 липня 2021 року, замінивши на цій посаді Руслана Хомчака. Досі він командував оперативним командуванням “Північ”. Призначення генерала Залужного ГК отримало дуже схвальні відгуки у військовому середовищі.
24 серпня президент Зеленський присвоїв Залужному чергове звання генерал-лейтенанта.

Читайте також:
“Кожен солдат для мене – особистість”. Принципи нового головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна