“Путін – х***ло!” на параді в Києві: після істерики росТБ десантники мають заспівати знову. ВІДЕО

 

Виконання пісні “Путін – х*йло!” колоною українських десантників під час репетиції військового параду на Хрещатику 18 серпня не було фейком і спричинило різку реакцію Росії. Однак щонайменше один підрозділ ДШВ має намір повторити цю кричалку і під час наступного тренування.

Як передає “Новинарня“, про це написав у фейсбуці журналіст Юрій Бутусов.

“[20 серпня] я о 17:00 буду на Хрещатику, і, з огляду на величезний резонанс, сподіваюся, всі учасники параду пройдуть тренувальним маршем по Хрещатику з цією легендарною піснею. Один із підрозділів уже конкретно підтвердив, що повторить виконання пісні на тренуванні”, – зазначив Бутусов у ФБ-дописі.

Відео з репетиції 18 серпня 2021:

Він звернув увагу, що 17 серпня ведуча пропагандистського телеканалу “Росія-1” Ольга Скабєєва влаштувала істерику в ефірі, коментуючи ходу підрозділів ДШВ ЗС України в центрі Києва з піснею “Путін – х*йло!” Центральний російський канал навіть прокрутив цей ролик – щоправда, без звуку, а Скабєєва назвала десантників “українським Талібаном” і заявила, що “російсько-українським відносинам після цієї пісні – хана”.

Відео:

“Кричалка “Путін- …ло!”, з якою марширували на тренуванні параду на Хрещатику українські десантники, розірвала російські державні ЗМІ на дрібні шматки!
Всі, хто хоче і словом, і ділом показати, що російсько-українським відносинам – “хана”, завтра підтримають цю пісню. Скабєєвій треба згадати, що російсько-українським відносинам настала “хана” ще у 2014-му, а коли прийде час і наша армія звільнить Донбас, “хана” настане і багатьом російським окупантам”, – додав редактор сайту “Цензор” Бутусов.

Водночас редактор сайту “Європейська правда” Сергій Сидоренко бачить у цій акції політичну проблему, пов’язану з вибором президента Володимира Зеленського, який схильний не дратувати країну-агресора.

“Зеленський з його прагненням “не образити Путіна” нині стоїть на роздоріжжі. Причини дві. Перше – те, що Путін це хйло, друге – те, що цей секрет Полішинеля у середу кількаразово прозвучав на репетиції параду.
Адже для Кремля є нонсенсом версія, що весела пісенька не була санкціонована Банковою. Бо на росії таке просто неможливе, взагалі. Тож у Москві читають ці події однозначно: це не десантники співали, а Зе дозволив десантникам співати.
І єдине, що може дати Зе шанс на виправдання в очах хйла – це таке покарання винних, яке надовго відбило б у охочих бажання співати цю тяжолу правду. Саме тому у Скабеєвої сьогодні була така істерика”, – прокоментував Сидоренко на своїй сторінці у фейсбуці.

На його думку, “ролик про Хйла” проти правил навіть пустили в ефір федерального ТБ (“хай навіть без звуку, але з натяком, який потенційно дозволить російському глядачеві загуглити й почути, що Путін – хйло”) через “особливі обставини”.

“Бо в цієї програми був ОДИН цільовий глядач. Цей глядач – Володимир Зеленський. Він мав побачити, що Кремль капець який злий. І він точно це побачив – як не в ефірі, то у ФБ”, – пояснює журналіст-міжнародник.

Тепер, за словами Сидоренка, у Банкової є два шляхи: або ігнор (“хай військові співають, якщо хочуть”), або натиснути на військових через їхніх командирів і переконати не співати знамениту пісню на другій репетиції параду 20 серпня.

“Якщо станеться друге, то злим буде не Путін, а кияни. Бо якщо пісню цього разу НЕ проспівають (за будь-якої причини, до речі), то ВСІ вирішать, що це Зеленський наказав”, – констатує Сергій Сидоренко.

Відтак питання, чи знову заспівають десантники “Путін – х*йло!” на репетиції параду, набуває особливого морально-політичного змісту.

Нагадаємо, перша репетиція параду до Дня Незалежності на Хрещатику відбулася 18 серпня, дві наступні призначені на 20-те і 22 серпня.

Читайте також:
“Нептун”, Bayraktar, “Мрія” і багато красивих людей:
у Києві провели першу репетицію параду військ. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна