“Нептун”, Bayraktar, “Мрія” і багато красивих людей: у Києві провели першу репетицію параду військ. ФОТО, ВІДЕО

 

У Києві на вулиці Хрещатик та площі Майдан Незалежності провели першу репетицію параду військ до Дня Незалежності України.

На початку репетиції прозвучав Державний Гімн у виконанні військового оркестру Збройних сил України.

У підготовці брали участь майже 5 тисяч осіб, зокрема представники Сухопутних військ, ВМС, Повітряних Сил, Сил спецоперацій, Десантно-штурмових військ, а також підрозділи Нацгвардії, Нацполіціі і ДСНС.

Серед них учасники бойових дій на сході України, 300 жінок-військовослужбовців, представники кінологічних підрозділів різних силових структур зі службовими собаками.

Після цього столицею пролетіла повітряна колона: літаки та вертольоти Збройних Сил, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та ДП “Антонов”.

Зокрема, під час першої репетиції у небі над Хрещатиком та Майданом Незалежності пролетів найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак Ан-225 “Мрія”.

Після цього відбувся проїзд механізованої колони. Так, понад 300 одиниць різної військової техніки проїхали вулицею Хрещатик та площею Майдан Незалежності.

Зокрема, головною вулицею Києва проїхали підрозділи танків Т-64БМ2, спеціалізовані броньовики “Варта” з переносними протитанковими ракетними комплексами Javelin, артилерійські підрозділи з гаубицями і системи БМ-21 “Град”, “Вільха” і “Смерч”.

Крім того, Хрещатиком пройшли пускові установки ракетного комплексу “Нептун” на шасі Tatra.

Танки “Оплот” – теж взяли участь в параді.

За інформацією “Громадського”, у механізованій колоні провезли один Bayraktar, ще три — були в небі.

Репетиція тривала дві години. Наступні репетиції параду заплановані на 20 та 22 серпня.

Читайте також:
В Одесі показали репетицію морського параду до 30-ї річниці Незалежності. У Києві – річкового. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна