В Одесі показали репетицію морського параду до 30-ї річниці Незалежності. У Києві – річкового. ВІДЕО

 

В Одесі провели першу репетицію морського параду військ з нагоди Дня Незалежності України.

Катери й судна Військово-Морських сил та Державної прикордонної служби України відпрацювали урочисте проходження та продемонстрували окремі елементи запланованих показових дій у середу, 18 серпня.

За інформацією пресцентру МОУ, під час репетиційних дій задіяли авіацію, а музичний супровід урочистостей поклали на оркестри частин і підрозділів ВМС України.

“В Одесі, поблизу пляжу Ланжерон, мешканці й гості міста зможуть побачити урочисте проходження бойових кораблів і суден та проліт авіації, повітряний, морський та статистичний показ озброєння та військової техніки сил безпеки і оборони та техніки збройних сил країн-партнерів, різноманітні показові дії військових підрозділів українських ВМС, у тому числі, висадку десанту на узбережжя із застосуванням піротехнічних засобів та холостих набоїв, десантування парашутистів тощо”, – йдеться в пресрелізі.

За попередньою інформацією, у військово-морському параді братимуть участь ВМС держав-членів та партнерів НАТО.

Крім того, Головнокомандувач ЗСУ генерал-майор Валерій Залужний повідомив про репетицію річкового параду, який відбудеться в Києві.

“Підготовка екіпажів катерів до урочистих заходів з нагоди 30-ої річниці Незалежності України. Річковий парад відбудеться 24 серпня о 14:00 на р.Дніпро поруч із Трухановим островом і Річковим вокзалом”, – йдеться на сторінці ФБ Головнокомандувача.

 Читайте також:
У Києві проведуть кілька репетицій параду військ: ДЕ ПЕРЕКРИЮТЬ РУХ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна