Конкурс на найкращий танковий взвод-2021 в ЗСУ виграла 92-га бригада імені кошового отамана Сірка. ФОТО

 

Найкращим танковим взводом у Збройних силах України став взвод 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка, що дислокується під Чугуєвом на Харківщині.

Як передає “Новинарня“, такими є результати традиційного конкурсу, що відбувся напередодні Дня танкістів на полігоні в Чернігівській області.

Протягом тижня за першість змагалися танкісти з механізованих бригад Сухопутних військ, морської піхоти та навчального танкового полку. Конкурс включав три “номінації”.

У номінації “Комплексне тактичне завдання” відбувалося відпрацювання бойової стрільби під час виконання вправ “Ведення оборони танковим взводом, відбиття наступу противника, участь танкового взводу в контратаці, переслідування противника, який відходить”.

“Зустрічний бій танкових взводів” передбачав двосторонні тактичні навчання з використанням системи LASERTAG. Під час цього випробування танкові взводи діяли один проти одного із завданням набрати максимальну кількість балів, “знищивши” якомога більше танків “противника”.

У номінації “Стрільба з озброєння танків на великі відстані” умови виконання вправи передбачали отримання завдання щодо знищення противника в одному з районів, висування взводу з вихідного району для зайняття вказаної позиції і ведення вогню на ураження цілі по розрахованих координатах.

Ігор Дворкін, командир взводу-переможця із 92-ї бригади. Фото: АрміяInform

Друге місце виборов зведений танковий взвод навчального центру “Десна” імені князя Ярослава Мудрого, який поступився лише “чугуївцям”. Третє місце – у взводу танкістів 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади.

За словами командира взводу-переможця лейтенанта Ігоря Дворкіна з 92 омбр, майже всі його підлеглі мають бойовий досвід. Перша ротація самого Дворкіна в районі бойових дій проходила поблизу Трьохізбенки.

“Під час занять з особовим складом особливу увагу звертаю на знання техніки, управління вогнем, ну і, звісно, тактику. Насамперед тренуємось швидко виявляти цілі. Танк — зброя колективна, тому відмінними навичками повинні володіти всі члени екіпажу. Це і відіграло вирішальну роль у здобутті перемоги”, — розповів Ігор Дворкін у коментарі АрміяInform.

Фотогалерея:

Найкращий танковий взвод 2021 _4 Найкращий танковий взвод 2021 _3 Найкращий танковий взвод 2021 _5 Найкращий танковий взвод 2021 _6 Найкращий танковий взвод 2021 _1 Найкращий танковий взвод 2021 _2
<
>

Переможців нагороджували головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Валерій Залужний, командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський, командувач Командування підготовки командування Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Ігор Палагнюк.

Генерал-лейтенант Валерій Залужний у своєму виступі зауважив: “Я задоволений, що вперше у фінал вийшли ті, хто навчає наших танкістів і передає їм свій досвід. На таких змаганнях ми відпрацьовуємо питання, які дались нам кров’ю”.

Генерал-полковник Олександр Сирський підкреслив, що танки “становлять основу наших резервів і призначені для дій у разі загострення обстановки”. “Українські танкісти демонструють високі результати і можуть гарантовано дати відсіч будь-якому ворогу”, – додав він.

Генерал-майор Ігор Палагнюк зазначив, що на відміну від аналогічних конкурсів, які відбуваються за кордоном, у ЗСУ акцент робиться саме на бойовому досвіді наших танкістів.

Як відомо, День танкістів в Україні (як і в РФ та ще деяких пострадянських країнах) відзначається щороку в другу неділю вересня. У 2021 році це 12 вересня.
Напередодні цього свята в ЗСУ проводиться конкурс на найкращий танковий взвод ЗСУ на Гончарівському полігоні в Чернігівській області. Для участі в ньому відбирають кращі взводи з різних родів військ.

Крім того, в зоні ООС визначили свій найкращий танковий взвод.

Читайте також:
Кращий танкіст України Багаєв: Танк, який стояв на виставці на Хрещатику, тепер мій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна