В ООС визначили кращий танковий взвод: хто переможці

 

У конкурсі на кращий танковий взвод операції Об’єднаних сил змагалися підрозділи семи бригад, які безпосередньо виконують бойові завдання у Донецькій та Луганській областях.

У четвер, 9 серпня, пресслужба операції Об’єднаних сил ЗСУ назвала перможців цих змагань.

Перше місце виборола 93-тя окрема механізована бригада “Холодний Яр”.

Друге місце посіла 1-ша окрема танкова Сіверська бригада.

Танкісти 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила стали третіми.

У підсумковому епізоді змагань танкісти показали варіанти ведення протидесантної оборони ділянки морського узбережжя з практичним виконанням навчально-бойових стрільб із озброєння танків по надводним цілям умовного противника.

Під час змагань було відпрацьовано три номінації:

  • управління танковим підрозділом під час ведення наступального бою,
  • вогневе ураження,
  • водіння в складних умовах місцевості, розвідка цілей та виклик вогню артилерії.

“Сьогодні кращі танкові взводи показали свої навички при обороні морського узбережжя. Ми готові відбити наступ противника як на суходолі, так і з моря. Екіпажі показали відмінний результат, обмінялися досвідом та своїми напрацюваннями”, – сказав командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

“Задоволений результатами проведення конкурсу на кращий танковий взвод і ми будемо продовжувати вдосконалювати польову виучку підрозділів наскільки нам це дозволить бойова обстановка. Також ми постійно взаємодіємо зі всіма силовими структурами, які залучені до проведення ООС. Вражений майстерністю танкового взводу полку “Азов”, який показав, що може виконувати бойові завдання на рівні із підрозділами Збройних Сил. Ми постійно відпрацьовуємо спільні операції і плануємо це продовжувати в майбутньому”, – додав Павлюк.

“З досвіду проведення операції Об’єднаних сил та початкових етапів Антитерористичної операції танкові підрозділи як основна ударна сила Сухопутних військ України відпрацьовували такі елементи які передбачають ведення вогню по черзі з декількох вогневих позицій по цілях, в тому числі і по надводним цілям, не затримуючись на одній позиції більше п’яти-десяти секунд. «Танкова двійка» – передбачає дії у парах. Пари послідовно замінюють одна одну для поповнення боєкомплекту та у разі виходу з ладу. А також «танкова карусель» – декілька бойових машин по черзі виходять на позиції для стрільби, відкривають вогонь та одразу відходять назад. Таким чином, для противника танк з’являється лише на декілька секунд, що ускладнює можливість відкрити вогонь у відповідь”, – розповів заступник командувача ООС полковник Михайло Драпатий.

Призери конкурсу були нагороджені сувенірними подарунками та грошовими сертифікатами.

Кращі військовослужбовцям отримали відзнаки та почесні грамоти від командувача ООС.

Дивіться також фото пресслужби 93-ї бригади:

Читайте також:
На Рівненському полігоні стартували змагання танкістів Сухопутних військ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна