На Рівненському полігоні стартували змагання танкістів Сухопутних військ

 

Цього тижня на Рівненському загальновійськовому полігоні триває конкурс на кращий танковий взвод Сухопутних військ ЗСУ.

Стартували змагання в понеділок, 30 серпня. Танкові взводи представляють усі територіальні командування Сухопутних військ розпочали конкурсну програму. 4 вересня в суботу буде озвучено ім’я переможця та урочистості з нагородження, пише видання Defense Express.

Відомо, що 31 серпня конкурсанти зійшлися у танковій дуелі. Це двосторонні тактичні навчання танкових взводів з використанням системи LaserTag.
В ході навчань імітуються реальні бойові ситуації, а сучасна навчально-тренувальна система дозволяє змоделювати реальний бій без використання бойових снарядів та патронів та об’єктивно визначити переможця.

1 вересня учасники змагались у номінації “Водіння в особливих умовах”. Спочатку екіпажі з закритими приладами спостереження долали ділянку маневрування після чого рухались через перешкоди на максимальній швидкості.

Евакуація пораненого здійснювалась через люки танку за допомогою лямки, опісля йому надавалася перша медична допомога. В цей час решта особового складу танкового взводу відновлювала пошкоджений танк.

4 вересня, в суботу, оголосять переможця змагань, а взвод-переможець отримає перехідний приз.

Слід зазначити, що результатом конкурсу є не лише визначення кращого танкового підрозділу Сухопутних військ Збройних Сил України, але й підвищення бойового вишколу особового складу та обмін набутим військовослужбовцями досвідом ведення бойових дій.

Додамо, що минулого року перемогу в подібному конкурсі здобув танковий взвод 17-ї окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка Оперативного Командування “Схід” Сухопутних військ Збройних Сил України.

Читайте також:
Танковий взвод, який представить ЗСУ на європейських змаганнях, тренується в “Десні”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна