Зеленський очікує від Байдена відповіді щодо плану трансформації України

 

Президент Володимир Зеленський очікує від глави Білого дому Джо Байдена відповіді щодо Плану трансформації України, який був представлений під час їхньої зустрічі у Вашингтоні.

Про це президент заявив в американському Нью-Йорку у вівторок, 21 вересня, передає “Дом”.

“Ми очікуємо на реакцію від адміністрації Байдена. Ми чекаємо на відповідь, наприклад, щодо оборонного сектора цієї програми трансформації. Ми очікуємо на офіційний приїзд делегації з США на чолі з міністром оборони, очікуємо на цю зустрічі. Я думаю, що вона буде не один день в Україні, і там буде вирішуватися частина цього плану трансформації”, – сказав Зеленський.

Також Україна чекає на реакцію від представників бізнесу.

Президент зазначив, що під час нинішнього візиту в США він збирається провести кілька важливих зустрічей, присвячених цій темі.

Нагадаємо, 1 вересня Володимир Зеленський під час візиту в США презентував план трансформації України, що передбачає понад 80 проєктів загальною вартістю 277 млрд доларів.
Сьогодні він перебуває у США для участі в сесії Генеральної асамблеї ООН, яку президент України назвав одним із основних майданчиків, на яких наша держава може висловити протест щодо окупації Російською Федерацією частини Донеччини і Луганщини та півострова Крим.

Читайте також:
Про поставки Україні зі США систем “Залізний купол” говорити рано, – Зеленський

Байден висловився за вступ України в НАТО. Про “вихід США з України” не йдеться, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.