Суд відпустив екскерівника львівського “Беркута” Пацеляка, що розганяв Майдан

 

Святошинський районний суд міста Києва у вівторок, 21 вересня, обрав колишньому керівнику львівського “Беркута” Ростиславу Пацеляку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Про це йдеться в повідомленні ГО “Адвокатська дорадча група” у фейсбуці.

“Зокрема, суд поклав на нього такі обов’язки: прибувати за кожною вимогою до суду; повідомляти прокурора та суд про зміну місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками”, – зазначили активісти.

Водночас суд не поклав на обвинуваченого Пацеляка кілька обов’язків, про які просила у своєму клопотанні прокурор Ірина Самборська, а саме – не відлучатися з населених пунктів, у яких він зареєстрований і проживає, здати закордонний паспорт і носити електронний браслет.

Колишній командир батальйону ПМОП “Беркут” при ГУМВС України у Львівській області підполковник міліції Ростислав Пацеляк обвинувачується у перевищенні службових повноважень, перешкоджанні професійній діяльності журналістів і проведенню мирних зібрань 18 лютого 2014 року під час мирної ходи – це події у Кріпосному провулку і на вулиці Інститутській.

У справі є 174 потерпілих, серед яких шестеро народних депутатів та двоє журналістів.

Пацеляк спочатку утримувався під вартою, а пізніше його відправили під домашній арешт.

Читайте також:
Поновлений у поліції ексбоєць “Беркута” Страшок проходить стажування в зоні ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна