Поновлений у поліції ексбоєць “Беркута” Страшок проходить стажування в зоні ООС

 

Керівник поліції Києва Іван Вигівський заявив, що “за процедурою” поновлений на посаді за рішенням суду ексберкутівець Дмитро Страшок, імовірно причетний до побиття учасників Революції гідності, має пройти стажування у зоні проведення Операції об’єднаних сил.

Про це керівник столичної поліції повідомив в інтерв’ю виданню “Цензор“.

“Я нікому не допомагаю уникнути відповідальності, і його (Страшка — “Н”) ніхто не переховує. Він на судове засідання, про яке заявляли адвокати, з’явився. І з’являтиметься на інші. Його відновили на посаді за рішенням суду, а за процедурою такі особи мають пройти стажування в зоні проведення Операції об’єднаних сил”, — заявив Вигівський.

Раніше ГО “Адвокатська дорадча група” повідомила у фейсбуці, що новий керівник поліції Києва Іван Вигівський нібито “сприяє затягуванню розгляду справи про напад на жовтий автобус”.

За інформацією активістів, одного із підсудних — чинного бійця 2-ї роти полку поліції особливого призначення Дмитра Страшка — відправили у відрядження в Донецьку область на три місяці.

Водночас адвокатка Євгенія Закревська заявляла, що таке відрядження жодним чином не є поважною причиною для неявки до суду.

За інформацією “Адвокатської дорадчої групи”, заступник командира 2-ї роти Київського “Беркута” Олег Святний та семеро його підлеглих — Антон Зазимко, Андрій Прокопенко, Дмитро Страшок, Максим Терлецький, Віталій Шаповал, Андрій Шарлай та Ігор Шарлай — обвинувачуються у перевищенні влади та незаконному затриманні 11 учасників Євромайдану. Йдеться про операцію з нападу на жовтий автобус із подальшим жорстоким побиттям протестувальників, а також у фальшуванні рапортів та дачі завідомо неправдивих свідчень.

Цю справу було передано до суду ще 2 серпня 2016 року.

Читайте також:
Екскомандира харківського “Беркуту” Шаповалова оголосили в розшук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна