Заборгованість із обов’язкових виплат військовим сягає ₴1,4 млрд, – офіс омбудсмена

 

Заборгованість Міністерства оборони із обов’язкових виплат військовослужбовцям Збройних сил України становить 1 млрд 465,8 млн гривень.

Про це інформує пресслужба офісу омбудсмена.

“Зараз заборгованість Міністерства оборони України з обов’язкових виплат військовослужбовцям становить 1 млрд 465,8 млн гривень. Зокрема, 1 млрд 271 млн гривень – це заборгованість з виплат грошової допомоги на оздоровлення”, – йдеться у повідомленні.

Також, за інформацією Офісу, було припинене фінансування “бойових” виплат військовослужбовцям, які виконують завдання в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова зі свого боку надіслала запит на адресу першого віцепрем’єра-міністра економіки України Олексія Любченка, який є головою Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), щодо необхідності розгляду із залученням відповідальних осіб Міноборони на черговому засіданні цієї Міжвідомчої робочої групи ситуації навколо заборгованості, що утворилася перед військовослужбовцями ЗСУ.

Нагадаємо, нещодавно прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що кількість бюджетних коштів, спланованих на утримання Збройних сил України, достатня, щоби уряд не мав заборгованостей перед військовослужбовцями.

Читайте також:
Проєкт держбюджету-2022: частка Міноборони зросла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна