Бюджету ЗСУ достатньо, щоб не мати заборгованостей перед військовими, – Шмигаль

доповнено

Кількість бюджетних коштів, спланованих на утримання Збройних сил України, достатня, щоби уряд не мав заборгованостей перед військовослужбовцями.

Як передає “Новинарня“, про це в п’ятницю, 10 вересня, із трибуни парламенту заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час години запитань до уряду.

“Стосовно заборгованостей по армії… В нас бюджету, спланованого на утримання Збройних сил України, абсолютно достатньо. Заборгованостей по обов’язкових виплатах перед військовими в нас немає і бути не може. Звичайно, щодо необхідних змін до бюджету, якщо вони будуть, коли змінюватиметься ситуація… Відповідні зміни будуть подаватися на розгляд профільних комітетів та парламенту”, – сказав очільник уряду.

Раніше журналіст Юрій Бутусов заявив, що, за його інформацією із власних джерел, станом на 10 серпня заборгованість Міноборони з обов’язкових виплат військовослужбовцям значно зросла й сягала 1,5 мільярда гривень. При цьому влітку “були повністю зупинені виплати на оздоровлення”, а на фронті по всіх частинах фіксуються масові затримки “бойових” виплат.

Читайте також:
Річний ДОЗ уже виконаний на 60 відсотків, але уряд не влаштовує повільна робота Міноборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна