У Карпатах внаслідок вибуху загинули двоє туристів, є травмовані. ВІДЕО

доповнено

Під час відпочинку на полонині у Надвірнянському районі на Прикарпатті внаслідок вибуху загинули двоє туристів. Ще четверо людей травмовані.

Про це в четвер, 16 вересня, інформує пресслужба головного управління ДСНС в Івано-Франківській області.

“15 вересня о 21:20 до Служби порятунку, поступило повідомлення про те, що група туристів з 12 людей, двоє з яких діти, під час привалу на полонині “Під Берди” поблизу села Вороненка Надвірнянського району розвели багаття, внаслідок чого відбувся вибух, четверо туристів отримали травми, ще двоє загинули”, – йдеться в повідомленні.

Рятувальники близько першої години ночі почали супровід однієї постраждалої. За годину вони розпочали перенесення на ношах важко травмованої та автомобілем підвищеної прохідності вивезли двох дітей, які були в групі відпочивальників.

“Загинули двоє чоловіків 1992 та 1985 років народження, мешканці Коломийського району”, – зазначили в пресслужбі ДСНС в області й зауважили, що поки не знають, що могло вибухнути.

тім, один із відпочивальників розповідав, що на цій території знаходили залишки снарядів часів минулих воєн.

“Туристи розклали вогнище і час від часу підкидали в нього дрова. На той час дітей поклали спати в наметах, які розташовані на віддалі. Діти навіть не прокинулись від звуків вибуху”, – розповіли рятувальники.

За попередньою інформацією поліції, в горах вибухнув снаряд часів Першої світової війни.

“Відомо, що на даній  території, де відпочивали туристи, проходила Лінія Арпада. На місці події виявлено вибоїну, що виникла внаслідок вибуху, та уламки металу з корозією, схожі на уламки снаряду часів Першої світової війни. За вказаним фактом слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.  У справі буде призначено експертні дослідження, в результаті яких поліцейські з’ясують усі обставини події”, – зазначили в пресслужбі Нацполіції.

Вибух Прикарпаття 3 Вибух Прикарпаття 4
<
>

До аварійно-рятувальної операції залучили три бригади медицини катастроф, чергову зміну ОКЦ та мобільно-оперативну групу ГУ ДСНС в області.

Читайте також:
Троє громадян України постраждали під час сходження лавини на Казбеку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна