Бригада транспортної авіації відпрацювала спільні навчання з пошуку повітряного судна, що зазнало катастрофи. ФОТО

 

У Міжнародному аеропорту “Бориспіль” під Києвом відбулися спільні планові тренування бригади транспортної авіації, авіаційно-рятувальних служб аеропорту, ДСНС, Червоного Хреста та ін.

Як інформує пресслужба бригади, під час навчань було відпрацьовано взаємодію рятувальних та пошукових структур при проведенні авіаційного та наземного пошуку повітряного судна, яке зазнало лиха в п’ятикілометровій зоні від аеропорту.

Екіпаж вертольота Мі-8МСБв провів візуальний пошук судна, що зазнало руйнування, зробив кілька сигнальних заходів, фахівці парашутно-десантної служби і фельдшер військової частини за допомогою лебідки спустились на місце події та здійснили евакуацію пораненого.

Водночас пожежники спільними зусиллями гасили “рештки” літака.

Навчання Бориспіль 1 Навчання Бориспіль 2 Навчання Бориспіль 4 Навчання Бориспіль 5 Навчання Бориспіль 6 Навчання Бориспіль 7 Навчання Бориспіль 8 Навчання Бориспіль 9
<
>
Фото: Бригада транспортної авіації/Facebook

Також було проведено тренування з  очікування аварійної посадки повітряного судна ПС ЗС України. Роль військового літака, що за легендою мав пошкодження шасі та мусив сідати на пінну подушку, виконав наш Ан-26.

Льотчики здійснили обов’язковий в таких умовах прохід над ЗПС для візуальної оцінки ситуації й з другого заходу виконали “аварійне” приземлення.

Такі спільні навчання відбуваються не вперше і є важливим елементом підготовки як наземно-пошукових груп та аварійно-рятувальних команд, так і для екіпажів військово-транспортної авіації.

Читайте також:
На Миколаївщині винищувачі ЗСУ виконали пуски ракет “повітря – повітря”. ФОТО

На честь ювілею Незалежності на Дніпровщині влаштували “Гопак на землі та в небі”. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.