На честь ювілею Незалежності на Дніпровщині влаштували “Гопак на землі та в небі”. ВІДЕО

 

Танцюристи й парашутисти на аеродромі в селищі Майське, що на Дніпропетровщині, станцювали гопак у небі та на землі і присвятили шоу 30-й річниці Незалежності України.

Про це в суботу, 21 серпня, повідомив “Укрінформ“.

За підтримки Українського культурного фонду 14 професійних спортсменів-парашутистів й артисти запорізького ансамблю народного танцю “Вихиляс” створили унікальне шоу – “Гопак на землі та в небі”.

Парашутисти піднялися на висоту 4200 метрів та впродовж 60 секунд (час вільного падіння) створили в небі фігуру у вигляді цифри “30” та серця.

Ще двоє парашутистів буксирували прапори України та Дніпропетровської області.

Державний прапор, розміром 9×12 метрів, після приземлення підняли на флагшток.

“Майже місяць ми працювали, ідею продумували. Це повітряний балет. Зведені репетиції тривали тиждень. Парашутисти зробили 400 стрибків”, – розповів керівник проєкту “Гопак на землі та небі” Владислав Лебедєв.

“Важлива філософія проєкту. Хочу, аби кожен знайшов унікальну часточку проєкту: хтось побачив танок, хтось – стрибки парашутистів, хтось – історію. За цим проєктом багато праці, бо важко об’єднати танок на небі і на землі. Це різні стихії. Це спільна робота мінімум семи колективів”, – пояснив організатор проєкту, голова ГО “Федерація парашутного спорту України в Запорізькій області” Денис Кабаненко.

Наймолодшому парашутисту було 15 років, найстаршому – 60.

Шоу проходило в рамках свята “Вільне небо”.

Читайте також:
Одесит зробив 4-метровий тризуб з автомобільних деталей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна