Зеленський в інтерв’ю CNN пояснив, чому Україну не можна порівнювати з Афганістаном

 

Україну не можна порівнювати з Афганістаном, адже наша країна вже понад сім років протистоїть одній з наймогутніших армій світу, і український народ спочатку стримував агресію лише власними зусиллями.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський у інтерв’ю телеканалу CNN.

“У 2014 році, нехай пробачать нам партнери зі США та ЄС, спочатку ми опинилися там, де опинилися. Відбулася ескалація, Росією були окуповані наші території. З нами поруч нікого не було. Не було ніякої військової техніки, крім того, що було в нас. Інших військ не було, лише громадяни України”, – цитує главу держави його пресслужба.

Володимир Зеленський наголосив, що на початку російської агресії українці об’єднувалися у добровольчі батальйони та створювали волонтерські ініціативи, щоб захистити власну країну.

“Навіть за вісім років Росія не змогла захопити Україну. Це не армія “Талібану”. Це – одна з наймогутніших армій світу. Ми відстоювали свою державність. Ось чому, я думаю, ми максимально незалежні від будь-якої країни”, – зазначив президент.

Глава держави зауважив, що Україна, на відміну від Афганістану, не має сильної залежності від США.

“Я вважаю, що за чотири, п’ять чи сім днів неможливо таку велику державу – за територією, за чисельністю населення – просто окупувати”, – сказав Володимир Зеленський.

Читайте також:
“Типове завдання”: Буданов переповів деталі спецоперації української розвідки в Афганістані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна