Залужний порівняв РФ з “Аль-Каїдою” й повідомив про збільшення кількості обстрілів з боку “російських терористів”

 

Кількість та інтенсивність порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ останнім часом збільшилася.

Про це Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Валерій Залужний написав на своїй офіційній сторінці у фейсбуці

“Тільки від початку вересня ворог обстріляв наші позиції 59 разів, з них 19 – із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Внаслідок чого один захисник України загинув, 13 отримали поранення, ще 8 – бойові травмування”, – повідомив Залужний.

За його словами, на обстріли противника військовослужбовці Об’єднаних сил “дають адекватну відповідь”.

“За даними нашої розвідки, втрати ворога склали 6 убитими і 12 пораненими.

Залужний запевнив, що ситуація в районі проведення ООС “залишається під нашим повним контролем”.

“Ворожі провокації є інструментом політичного тиску. Ми, як люди військові, на них не піддаємось. Натомість постійно готуємося до відбиття різних загроз, у тому числі й загрози повномасштабного вторгнення. Високий рівень наших бойових спроможностей поряд із готовністю суспільства до спротиву є гарантією стримування агресора і безпеки країни”, – наголосив Головнокомандувач ЗСУ.

“Восьмий рік поспіль Збройні Сили України протистоять ворогу, який вдається до порушень міжнародного порядку – інтервенції, анексії та окупації територій, підтримання тероризму й екстремізму, постійних гібридних атак. Російська Федерація, подібно до Аль-Каїди, ІДІЛ, Талібану, залишається джерелом небезпеки для всього цивілізованого світу“, – зауважив Залужний.

“Прикро, що сьогодні, у 20-ту річницю вшанування жертв терористичних нападів 11 вересня, Україна продовжує втрачати своїх захисників від рук терористів російських”, – додав він.

Читайте також:
20-річчя теракту в американському Нью-Йорку російські окупанти “відзначили” атакою на Нью-Йорк під Горлівкою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна