20-річчя теракту в американському Нью-Йорку російські окупанти “відзначили” атакою на Нью-Йорк під Горлівкою. ВІДЕО

доповнено

Уранці в суботу, 11 вересня, російські окупаційні війська обстріляли цивільну інфраструктуру селища Нью-Йорк, що неподалік від Горлівки в Донецькій області.

Як повідомляє “Новинарня“, атака була вчинена із застосуванням безпілотника типу “квадрокоптер”.
По Нью-Йорку з БПЛА скинули міни 82-го калібру.

“Лише за збігом обставин, на щастя, ніхто з людей не постраждав”, – розповів “Новинарні” очевидець події.

Натомість уламками сильно пошкоджені кілька цивільних легкових авто. Одна з машин навряд чи підлягає відновленню.

Згодом пресцентр командування ОС підтвердив: “Поблизу Нью-Йорка найманці вели прицільний вогонь з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів. Крім того, в районі населеного пункту Нью-Йорк російсько-окупаційні війська за допомогою безпілотного літального апарата скинули міни калібру 82 мм”.

Як відомо, в районі Нью-Йорка тримає оборону одна з гірсько-штурмових бригад Збройних сил України.

Нагадаємо, Верховна Рада 1 липня 2021 року повернула смт Новгородське в Донецькій області історичну назву Нью-Йорк. За спостереженнями “Новинарні“, після цього обстріли селища неподалік від окупованої Горлівки значно почастішали. Російська пропаганда збиткується з перейменування Новгородського на Нью-Йорк.

11 вересня у Сполучених Штатах та загалом у світі вшановують жертв одного з найбільших терактів у новітній історії людства. Рівно 20 років тому, 11 вересня 2001 року, ісламістська організація “Аль-Каїда” влаштувала у США серію скоординованих терористичних атак за допомогою захоплених пасажирських літаків. Унаслідок нападів загинуло майже 3 тисячі осіб, більше 6 тисяч людей отримали поранення.

Читайте також:
Наслідок перейменування: Нью-Йорк під Горлівкою кличе на літературний фестиваль

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.