Росіяни обстріляли Нью-Йорк великим калібром. ФОТО, ВІДЕО

 

Російські окупаційні війська ввечері 15 липня обстріляли з важкої артилерії житловий сектор смт Нью-Йорк, що в Торецькій міській територіальній громаді Донецької області.

Про це “Новинарні” повідомили в пресслужбі 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ, яка обороняє цю територію навпроти окупованої Горлівки.

Військові надали відео й фото з фіксацією результатів обстрілу, а також свідчення цивільних мешканців селища.

На відео можна побачити, як військовослужбовці знаходять уламки снарядів та констатують, що вони – від артилерії калібру 122 мм.

Також показано, що в одному з домогосподарств від обстрілу обрушилася стіна в будинку, а в іншому – осколки розбили вікно та пошкодили кімнату.

“Ми були у дворі. А коли зайшла до хати, побачила, що скло вибите. Звуки чула – це летіло, з тої сторони, з Горлівки”, – розповідає одна з мешканок.

Про постраждалих на повідомляється.

“Готувалися до закупорки. Чуємо – приліт пішов. Вибух – і все почало горіти. Клуби диму, осколки почали сипатися, в сусідки шибки повилітали, тварини почали вити”, – розповіла інша жінка.

Відео, на якому військові знаходять і говорять про уламок снаряду калібру 122 мм:

Відео зі зруйнованою стіною будинку:

Про обстріл цивільної інфраструктури заявив також голова Донецької ОДА/ВЦА Павло Кириленко.

Він написав у фейсбуці: “Сьогодні близько 19:30 російські окупанти здійснили обстріл смт Нью-Йорк, вже вкотре доводячи, що життя мирного населення для них нічого не варте.
Внаслідок обстрілу пошкоджено дах будинку та дах гаража. Інформації щодо постраждалих на цю мить немає”.

За його словами, правоохоронці попередньо кваліфікували обстріл за статтею 438 Кримінального кодексу України – “Порушення законів та звичаїв війни”.

Кириленко також поширив фото з наслідками обстрілу:

Як інформувала “Новинарня“, 1 липня Верховна Рада України перейменувала смт Новгородське на Донеччині, повернувши йому історичну назву – Нью-Йорк.

Читайте також:
Торецька ВЦА звинуватила в порушенні закону Порошенка, який почепив табличку “Нью-Йорк” на перейменоване Новгородське. У “ЄС” відповіли

Нью-Йорк, з якого видно Горлівку. Німецьке селище в “сірій зоні” показує себе і свою історію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна