Торецька ВЦА звинуватила в порушенні закону Порошенка, який почепив табличку “Нью-Йорк” на перейменоване Новгородське. У “ЄС” відповіли

 

Торецька військово-цивільна адміністрація звинуватила в порушенні закону експрезидента Петра Порошенка, інших депутатів та активістів партії “Європейська солідарність”, які під час поїздки на Донеччину прикріпили табличку з написом “Нью-Йорк” на в’їзді до селища Новгородське, що раніше було перейменоване на Нью-Йорк рішенням Верховної Ради України. Відповідно до заяви ВЦА, такі дії заборонені без узгодження з підрозділами Міністерства внутрішніх справ.

“6 липня 2021 року у місці розташування дорожнього знаку «Початок населеного пункту» з назвою населеного пункту «Новгородське» було незаконно прикріплено табличку «Нью-Йорк».
Верховною Радою України прийнята постанова від 01.07.2021 № 1610-1Х «Про перейменування селища міського типу Новгородське Бахмутського району Донецької області» (набула чинності 06.07.2021), якою населений пункт смт Новгородське перейменований в смт Нью-Йорк.
Місцева влада володіє інформацією щодо перейменування населених пунктів громади, переймається проблемами її жителів, та підтримує повернення історичної назви селищу Торецької громади.
Проте на законодавчому рівні діє певний порядок встановлення дорожніх знаків. Національним стандартом України встановлені Загальні технічні умови. Правила застосування ДСТУ 4100-2014. Знаки дорожні. Отже, пунктом 10.1.2. регламентовано, що встановлення дорожніх знаків без узгодження з підрозділами МВС України заборонено.
Крім того, відповідно до вимог Закону України «Про автомобільні дороги» управління функціонуванням та розвитком вулиць і доріг міст та інших населених пунктів здійснюється відповідними органами місцевого самоврядування, у віданні яких вони знаходяться”, – сказано в заяві, оприлюдненій на ФБ-сторінці Торецької міської ВЦА 7 липня.

“Таким чином, в діях самовільного встановлення знаку «Початок населеного пункту» можливо вбачаються ознаки адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачене ч. 1 ст. 139 та ч. 2 ст. 140 КУпАП”, – зазначено в заяві.

Згадані частини статей КУпАП передбачають накладення штрафу в розмірі від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

“Торецька міська військово-цивільна адміністрація цінує допомогу всіх громадян, які долучаються до покращення життя прифронтової території, та роблять внесок у розвиток Торецької громади, проте у своїй діяльності просить дотримуватись законодавства України”, – резюмували у ВЦА, яку очолює Василь Чинчик.

На заяву ВЦА вже відповіла голова парламентської фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко, яка була присутня при встановленні таблички “Нью-Йорк” на в’їзді до селища, що входить до складу Торецької громади.

“Щиро тішуся, що завдяки нашому візиту ви взагалі звернули увагу на дорожні знаки і таблички у підлеглому вам місті. Бо, як видно навіть з цього фото, на ваших табличках смутно проглядаються і не читаються будь-які написи – такі вони старі і затерті.
Ми планували подарувати цю чудову табличку місцевому краєзнавчому музею. Але ви в день нашого візиту закрили музей на замок. Що є більш серйозним адміністративним порушенням. Тому ми готуємо запити до компетентних органів і про стан дорожніх знаків у підлеглому вам регіоні, і про незаконне закриття музею перед носом в опозиції”, – пише Геращенко у фейсбуці.

Ірина зазначила, що для неї й колег по фракції “була велика радість повернути місту (смт Новгородське – “Н”) історичну назву”.

“Моя вам щира порада: не перетворюйте звільнений нами Донбас на заповідник часів Януковича, де кошмарили опозицію і переслідували неугодних. Ну, й наступного разу пропоную разом відвідати краєзнавчий музей – поговоримо про співпрацю і роботу заради розвитку такого важливого для всіх нас регіону”, – додала Ірина Геращенко.

Читайте також:
Нью-Йорк, з якого видно Горлівку. Німецьке селище в “сірій зоні” показує себе і свою історію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна