“Очікуємо провокацій скрізь”: головнокомандувач каже, що ЗС готові реагувати на загострення з боку РФ на всіх напрямках

 

Чисельність російських військ на кордоні з Україною станом на вересень 2021 року суттєво не змінилась, але спостерігається нарощування батальйонно-тактичних груп уздовж усього державного кордону України у зв’язку з російсько-білоруськими навчаннями “Захід-2021”.

Про це, відповідаючи на запитання журналістів на брифінгу в п’ятницю, 10 вересня, повідомив головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний.

“Не можу сказати, що вона (чисельність російських військ – ред.) змінилася прямо в гіршу сторону. Російська Федерація і Республіка Білорусь проводять плановий захід, про який вони відкрито заявляли, і у відповідності до їхнього замислу проведення навчань відбулося певне нарощування безпосередньо батальйонно-тактичних груп уздовж усього державного кордону, а також і на території Білорусії. Всі вони відслідковуються нами і ми відповідно готуємося до цього адекватно реагувати”, – сказав Залужний, відповідаючи на питання як змінилась чисельність російських військ на кордоні з Україною з травня 2021 року.

Відповідаючи на питання щодо найімовірнішого напрямку провокацій з боку ворога, Залужний зазначив:

“Де ми очікуємо провокацій? Ми очікуємо провокацій скрізь. Найперше – в районі проведення операції Об’єднаних сил. Так, це звісно, можливо. Чому? Тому що противник використовує будь-який привід, будь-який засіб для того, щоб показати свій вплив. Тому ми очікуємо скрізь і будемо готові до реагування де це тільки можливо”.

Читайте також:
Залужний назвав кількість військових РФ біля держкордону з Україною та на окупованих територіях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна