Залужний назвав кількість військових РФ біля держкордону з Україною та на окупованих територіях

 

Протягом останніх років спостерігається збільшення масштабів залучення сил і засобів збройних сил РФ до проведення заходів оперативної та бойової підготовки, в тому числі й поблизу державного кордону України.

Про це в п’ятницю, 10 вересня, повідомив Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

З його слів, безпекова ситуація в світі та довкола України залишається складною. Агресивні дії РФ проти України та інших держав спрямовані на руйнування системи міжнародної та європейської безпеки.

“Поблизу державного кордону України та тимчасово окупованих територіях України в АР Крим та м. Севастополі розгорнуто 46 батальйонних тактичних груп, 12 тактичних груп, 2 ракетні бригади, 4 загони спеціального призначення, а також група катерів і група вертольотів. Загальна чисельність угрупування на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей (1-й та 2-й армійські корпуси, підрозділи збройних сил РФ) складає понад 37 тис. осіб”, – сказав головнокомандувач ЗС.

Читайте також:
Росіяни влаштували ІПсО проти морпіхів ЗСУ перед навчаннями “Захід-2021”, – InformNapalm

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна