81-ша аеромобільна бригада поїхала в Німеччину на навчання Saber Junction

 

На базі Багатонаціонального міжвидового центру з підтримки боєготовності (JMRC), що у Німеччині, тривають заходи підготовки багатонаціонального тактичного навчання “Saber Junction – 2021”.

Україну представляє ротна тактична група 122-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї окремої аеромобільної бригади, повідомляє пресслужба військової частини.

Зазначається, що наразі тривають заходи підготовки особового складу, озброєння та військової техніки, яке буде залучено до практичних дій в рамках тактичного навчання.

Українські десантники вже мали змогу ознайомитись зі зразками озброєнням і військової техніки країн-партнерів. Своєю чергою, марунові берети організували для військовослужбовців Збройних сил США виставку наявних зразків озброєння та військової техніки, що стоїть на озброєнні у підрозділах Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

“У дружній атмосфері українські та американські військові мали змогу поспілкуватися щодо технічних характеристик, експлуатації та практичного застосування даного озброєння в різних видах бою, тактичних діях, навчаннях тощо. Також іноземних партнерів дуже зацікавили розповіді десантників про бойові дії в ході стримуванні та відсічі збройної агресії російсько-окупаційних військ”, – йдеться в пресрелізі військової частини.

Довідково:
У навчанні “Saber Junction – 2021” будуть брати участь військовослужбовці з більше двадцяти країн-членів НАТО та інших держав. Україну представлятиме ротна тактична група 122-го окремого аеромобільного батальйону 81 окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗС України.
Особовий склад цього підрозділу має чималий бойовий досвід, набутий в бойових діях з російсько-окупаційними військами в районах проведення АТО та ООС.
Українські десантники відпрацьовуватимуть навчально-бойові завдання спільно з підрозділами 2-го кавалерійського полку Збройних Сил США.

Читайте також:
У Краматорську вшанували загиблих “кіборгів” 81-ї бригади. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна