У Краматорську вшанували загиблих “кіборгів” 81-ї бригади. ФОТО

 

У суботу, 16 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил вшановували пам’ять захисників Донецького аеропорту.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Зокрема, в Краматорську присутні поіменно згадали 60 загиблих “кіборгів” зі складу 81-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ та поклали квіти до меморіалу “Захисникам України”.

За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, особисту мужність та відвагу, проявлені під час захисту та оборони Донецького аеропорту імені Сергія Прокоф’єва, військовослужбовців бригади нагородили почесними відзнаками.

Фотогалерея пресцентру штабу ООС:

Краматорськ - вшанування кіборгів 81 одшбр_2 Краматорськ - вшанування кіборгів 81 одшбр_1 Краматорськ - вшанування кіборгів 81 одшбр_3 Краматорськ - вшанування кіборгів 81 одшбр_4
<
>

Як відомо, героїчна оборона Донецького аеропорту українськими військами тривала з 26 травня 2014-го до 22 січня 2015-го.
“Кіборги” вистояли, не вистояв бетон” — фраза, яка увійшла в історію разом із подвигом українських бійців.

З ініціативи однієї групи громадськості “кіборгів” почали вшановувати 16 січня. Ця дата не пов’язана з конкретними знаковими подіями навколо ДАПу. Оборона аеропорту тривала до 21-22 січня 2015 року, і більшість меморіальних заходів щороку припадають на ці дні.

Читайте також:
Під час оборони ДАПу загинули 100 українських воїнів. ІМЕНА, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна