На Донеччині відкрили оригінальний пам’ятник загиблим захисникам України. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

У Краматорську на базі 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ відкрили оригінальний пам’ятник загиблим захисникам України.

Церемонія відкриття меморіалу з урочистим шикуванням воїнів-десантників відбулася в суботу, 20 січня.

Основа пам’ятника – гранітна стела 3,5 метра заввишки – була привезена з Житомирської області.
На самому пам’ятнику поміщене реалістичне зображення старшини Максима Ридзанича “Адама” – “кіборга”, військовослужбовця 90-го окремого аеромобільного батальйону імені Героя України Івана Зубкова.
Саме група Ридзанича останньою виходила з Донецького аеропорту 23 січня 2015 року. Загинув він через два місяці в бою під Опитним.

За силуетом старшини Ридзанича – нова емблема десантно-штурмових військ.
На стелі – державний герб – тризуб – і напис “Захисникам України”.

Фоторепортаж:

десантники 81 оаебр ДШВ ЗСУ Максим Ридзанич - памятник 81 оаебр ДШВ ЗСУ _2 Максим Ридзанич - памятник 81 оаебр ДШВ ЗСУ десантники 81 оаебр ДШВ ЗСУ _2 десантники 81 оаебр ДШВ ЗСУ _1 десантники 81 оаебр ДШВ ЗСУ _ шеврон десантники 81 оаебр ДШВ ЗСУ _3 Михайло Забродський ДШВ ЗСУ _1
<
>
Фото: прес-центр штабу АТО

У відкритті меморіалу взяли участь керівник антитерористичної операції, командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ Михайло Забродський, командири військових частин ДШВ.

Військовий капелан Василь Іванюк провів молебень та освятив новий пам’яник, інформує прес-центр штабу АТО.

Звертаючись до десантників, генерал-лейтенант Михайло Забродський наголосив, що цей меморіал вони бачитимуть щодня, ходитимуть повз нього на службу, виходитимуть на бойові завдання і знатимуть, що це “не просто камінь, а нагадування про велич духу українського солдата зразка початку ХХІ століття”.

Михайло Забродський. Фото: прес-центр штабу АТО

“Нині ми вкотре відзначаємо мужність і героїзм тих, хто залишився в ДАПі назавжди, хто пройшов через тортури та жахіття полону, хто залишився в живих та вийшов із понівечених споруд аеропорту. Ми продемонстрували Україні, світу та навіть противнику, якщо того буде вимагати бойова обстановка – саме так буде оборонятися будь-яка будівля або квартал у будь-якому без винятку населеному пункті чи регіоні нашої держави. При тому не залежно від того, якою мовою розмовляють його мешканці”, – підкреслив керівник АТО Забродський.

Читайте також:
“Кіборги 242”. У Києві вшанували захисників Донецького аеропорту. ФОТО

У Костянтинівці на Донеччині втретє розбили пам’ятник воїнам АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.