Державне космічне агентство України очолив Володимир Тафтай

 

Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський представив колективу Державного космічного агентства України керівника – Володимира Тафтая – та першого заступника – Володимира Беня.

Про це в понеділок, 6 вересня, повідомляє пресслужба Мінстратегпрому.

“Час показав, що вибір був зроблений вірно. Активна робота Володимира Тафтая та його колективу забезпечили укладання ДП “Конструкторське бюро “Південне” ім. М.К. Янгеля” контракту з європейською компанією ISILAUNCH щодо виведення на орбіту космічного апарата “Січ-2-30″. Окрім цього, відбулося підписання стратегічно важливого Меморандуму між ДКАУ та Міноборони США про співпрацю у сфері безпеки космічних польотів і надання послуг та інформації з космічної ситуаційної обізнаності, який сприятиме посиленню двосторонньої взаємодії по обміну інформацією між ДКАУ та Космічним командуванням США”, – сказав під час представлення Уруський.

Відомо, що Володимир Тафтай у серпні цього року успішно пройшов конкурс на зайняття посади Голови ДКАУ. До цього з березня 2021 року, відповідно до урядового рішення, він очолював ДКАУ за контрактом про проходження державної служби на період дії карантину через COVID-19.

Володимир Бень перед призначенням обіймав посаду першого заступника начальника представництва “Київське представництво генерального замовника Державного космічного агентства України”.

У Мінстратегпрому наголошують, що сьогодні останні погодження в Уряді проходить Загальнодержавна цільова науково-технічна космічна програма на 2021-2025 роки.
Віце-прем’єр-міністр України висловив сподівання, що Володимиру Тафтаю та його команді вдасться не лише максимально розкрити свій професійний потенціал, а й забезпечити виконання визначених програмою завдань.

Читайте також:
В умовах військової агресії космічна галузь є ключовим елементом нацбезпеки й оборони України, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна