Кличко в Німеччині дав партії Меркель “боксерську” пораду, як перемогти на виборах

 

Міський голова Києва, лідер партії “УДАР” Віталій Кличко виступив як почесний гість перед молоддю у Німеччині, куди його запросила партія Християнсько-демократичний союз.

Це вперше український політик виступив на виборчому заході правлячої партії на виборах до Бундестагу, пише DW.

Кличко був гостем молодіжної організації ХДС 4 вересня, коли вона приймала лідера партії і кандидата в канцлери Арміна Лашета.

Незадовго до виборів, що заплановані на 26 вересня, Християнсько-демократичний союз втратив багаторічне лідерство і ризикує програти – в опитуваннях консерватори відстають від соціал-демократів на 2-5%.

Участь іноземних політиків у виборчих заходах – у Німеччині рідкість. Проте Кличко має хороші зв’язки з ХДС, довго жив в Гамбурзі й не раз бував на з’їздах партії канцлерки Ангели Меркель.

На цей раз Кличка запросили насамперед як колишнього відомого боксера, покликаного допомогти кандидату в канцлери отримати підтримку серед німецької молоді.

На трибуні Кличко і Лашет по черзі виступили перед кількома десятками молодих партійців ХДС, при цьому один з одним перед камерами майже не спілкувалися.

Мер Києва проголосив коротку промову німецькою і відповів на питання ведучої. Перебуваючи на виборчому заході, Кличко тримав себе нейтрально, жодного разу не закликав голосувати за ХДС і не став прямо агітувати за Лашета, лише згадав, як у Німеччині тренер радив йому зібрати команду “найкращих”. Ця згадка була, мабуть, єдиним реверансом у бік Лашета, який за день до цього представив свою “команду майбутнього”.

Фото: пресслужба Віталія Кличка

Коли ведуча прямо запитала його, що він думає про можливий прихід до влади в Німеччині лівих, чого ХДС щосили закликає виборців не допустити, Кличко відповів ухильно, назвавши питання “філософським”.

Відповідаючи на головне питання заходу, що б він як колишній боксер порадив ХДС у фіналі виборчої кампанії, очільник Києва сказав, що любить приказки (чим викликав хвилю сміху серед присутніх) і дав таку пораду: “Найкращий захист – це напад”.

Після заходу Лашет обмінявся з українським гостем кількома фразами.

Як повідомили у пресслужбі міського голови, під час цієї розмови Кличко наголосив, що Україна розраховує на підтримку Німеччини, зокрема, в питанні збереження і навіть посилення санкцій проти Москви, “якщо Росія буде використовувати Північний потік-2 як інструмент геополітичної боротьби та засіб тиску на Україну”.

Читайте також:
Кандидат у канцлери Німеччини від ХДС пригрозив Росії санкціями в разі використання “Північного потоку-2” проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна