Партія Меркель неухильно втрачає підтримку за місяць до виборів

 

Менш ніж за місяць до парламентських виборів у Німеччині Соціал-демократична партія значно випереджає консервативний блок ХДС/ХСС чинного канцлера ФРН Ангели Меркель.

Про це свідчить опитування INSA, проведене для газети Bild, повідомляє “Європейська правда”.

Підтримка СДПН порівняно з попереднім тижнем виросла на два пункти й сягнула 24%, що є найвищим результатом за чотири роки.

Натомість блок ХДС/ХСС втратив один пункт і його підтримка знизилася до 21%, що є найнижчим показником за всю історію опитувань.

Це було друге опитування за останній тиждень, в якому лідирує СДПН. Підтримка християнських демократів Меркель і їхньої сестринської баварської партії Християнсько-соціальний союз в останні тижні перед виборами неухильно падає.

При гіпотетичному прямому голосуванні за канцлера опитування показало, що 31% набирає кандидат від СДПН, міністр фінансів Олаф Шольц, 14% – представниця “зелених”Анналена Бербок і лише 10% – очільник ХДС Армін Лашет.

 

Незважаючи на те, що СДПН лідирує в опитуваннях, в разі перемоги їй все одно доведеться об’єднатися з двома іншими партіями для створення уряду.

Раніше повідомлялося, що згідно з опитуваннями, 70% виборців блоку Меркельхочуть заміни кандидата у канцлери Арміна Лашета.

Читайте також:
Перед виборами у ФРН з’явилися плакати з Калінінградською областю на мапі Німеччини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна