Перед виборами у ФРН з’явилися плакати з Калінінградською областю на мапі Німеччини

 

У німецькому місті Тетерів (Teterow) у федеральній землі Мекленбург-Передня Померанія з’явилися бігборди з копіями передвиборчих плакатів 1949 року, на яких Калінінградська область (Кенігсберг) зображена у складі Німеччини.

Про це повідомляє місцева газета Nordkurier, пише УНІАН.

На плакатах 72-річної давнини вказані старі кордони Німеччини, адже в ході Другої світової війни СРСР відібрав Калінінградську область, яка зараз належить Росії. Такі мапи використовували напередодні виборів у Бундестаг 72 роки тому. На плакатах зображені території Східної Пруссії та частина сучасної території Польщі.

При цьому провідна політична партія Християнсько-демократичний союз, назва якої зазначена на плакатах, заявила, що не має до цієї реклами жодного стосунку.

Поліція відкрила кримінальне провадження, обставини й мотиви розміщення цих плакатів встановлюються.

Чергові вибори у бундестаг Німеччини відбудуться у вересні 2021 року. Як відомо, чинна канцлерка ФРН Ангела Меркель, яка представляє ХДС, вирішила більше не балотуватися й не претендувати на будь-які політичні посади в країні.

Своїм можливим наступником Меркель назвала прем’єра Північного Рейну – Вестфалії, голову Християнсько-демократичного союзу Арміна Лашета.

Читайте також:
Кандидат у канцлери Німеччини від ХДС пригрозив Росії санкціями в разі використання “Північного потоку-2” проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна