Кулеба оцінив візит Зеленського до Вашингтона. ВІДЕО

 

Візит президента України Володимира Зеленського до Вашингтона і його розмова з главою Білого дому Джозефом Байденом є класичним прикладом win-win – виграшу для обох сторін.

Про це у четвер, 2 вересня, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у фейсбуці.

“Можемо абсолютно відверто сказати, що цей візит президента Зеленського до Вашингтона – це класичний приклад win-win, тобто коли обидві сторони отримали те, що хотіли, і залишилися задоволеними. Це ключове”, – сказав дипломат.

Коментуючи спілкування президентів України і США, він зазначив, що під час цієї розмови обговорювалися “питання на майбутнє, тобто нові ідеї, які потребували обговорення безпосередньо лідерами”.

“Це обговорення відбулося, воно було дуже щирим. Я думаю, що вперше за 30 років тональність розмови була дружньою. Безумовно, Сполучені Штати і особисто Президент Байден підтримують Україну, а президент Зеленський цінує цю підтримку від імені народу України”, – наголосив урядовець.

Водночас, додав Кулеба, це була “дуже відверта розмова без реверансів”.

“І там, де у нас є питання до США, ми ці питання дуже чітко ставили. І там, де є питання у США , вони їх так само дуже чітко ставили. І я дуже задоволений тим, що президенти поговорили відверто, я би навіть сказав, без дипломатії, а як два лідери двох сильних країн”, – сказав міністр.

На його переконання, це ще раз підтверджує союзний характер відносин між Україною і США.

Кулеба вважає, що всі ідеї, які обговорили президенти, взяті в роботу.

“Це ідеї, які будуть рухати вперед, українсько-американські відносини і зміцнювати безпеку України та безпеку Європи загалом”, – акцентував він.

Кулеба також сказав, що спільна заява щодо стратегічного партнерства України та Сполучених Штатів є безпрецедентним документом, який перевершив очікування: “Це, дійсно, безпрецедентний документ. Я ним надзвичайно задоволений. Він, якщо чесно, перевищив мої очікування”.

Глава МЗС подякував американським партнерам за те, що вони почули Україну з більшості питань.

Міністр наголосив, що ми маємо дуже предметний документ, який виводить стратегічне партнерство України та США на новий рівень. Посадовець звернув увагу, що заява є предметною в частині грошей.

“Спільна заява – це те, над чим ми працювали; те, за що ми билися і перемогли”, – підсумував Кулеба.

Читайте також:
Що пообіцяли Зеленському у Вашингтоні та які зобов’язання він взяв на себе

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна