Уряд розглядає збільшення тарифів на електроенергію для тих, хто “може платити більше”

 

Міністерство енергетики розглядає можливість збільшення тарифів на електроенергію для певних категорій домогосподарств.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, передає “Інтерфакс-Україна”.

За словами урядовця, Кабмін узяв реальні розрахунки і побачив можливість зниження тарифу для певної категорії населення, якій важлива підтримка держави.

“Я – за ринкові відносини, я точно не комуніст, але має бути справедливість. Якщо люди можуть платити більше, то це одна історія, і ми над цим працюватимемо, щоб надалі визначити такі категорії споживачів. Наразі не готовий назвати критерії щодо їх визначення”, – сказав Галущенко.

Можливо, за його словами, до уваги братиметься обсяг споживання або дохід.

“Але якщо зараз є можливість знизити тариф, і при цьому ми бачимо, що економіка “Енергоатома” та “Укргідроенерго” буде збалансована, то ми це зробили. І ухвалили рішення завчасно. Просто впродовж останніх місяців навколо цього питання точилися спекуляції: мовляв, тариф підніметься уп’ятеро чи вдесятеро. На цьому спекуляції закінчилися”, – пояснив міністр.

Галущенко також зауважив, що важливість прийнятого рішення у тому, що зміна моделі публічних спецобов’язків (ПСО) дає можливість балансувати держкомпанії.

Читайте також:
Із 1 січня зросла ціна на електроенергію для населення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна