Із 1 січня зросла ціна на електроенергію для населення

 

Із 1 січня Кабінет Міністрів затвердив фіксовану ціну на електроенергію для населення.

Про це йдеться в урядовіі постанові “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 05 червня 2019 р. № 483”.

Відтак визначено єдину фіксовану ціну на електричну енергію для побутових споживачів – 1,68 грн за кВт-год.

Цей тариф діятиме до 31 березня 2021 року і не передбачатиме “пільгових” 100 кВт-год., які діяли до 1 січня.

Документ прийнято “з метою уникнення стрімкого зростання тарифу для населення вже з січня наступного року”.

“Термін дії чинного механізму ПСО спливає 1 січня 2021 року, і, у разі неприйняття запропонованих змін, ціна на електроенергію для побутових споживачів мала б формуватися на ринкових умовах, що призвело б до різкого, більш ніж у 2,5 раза, зростання тарифу на електричну енергію для населення (до близько 3,30 грн за кВт-год.)”, – пояснили в Міністерстві енергетики.

Збережено й залишено без змін коефіцієнти дво- та тризонного обліку електричної енергії (тобто, якщо встановлено дво- чи тризонні лічильники).

“Тому у разі встановлення, до прикладу, двозонного обліку електричної енергії, її ціна у нічний час буде на 50% меншою”, – додали в Міненерго.

Як повідомляла “Новинарня“, Кабінет Міністрів на засіданні 28 грудня 2020 року схвалив постанову, якою скасував пільговий тариф на електроенергію для населення на перші 100 кВт – 90 копійок.

Читайте також:
НКРЕКП підвищила тарифи на тепло

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна