НКРЕКП підвищила тарифи на тепло

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг переглянула тарифи на виробництво теплової енергії для населення, бюджетних і релігійних організацій та інших споживачів на 2021 рік для 23 ТЕЦ і когенераційних установок.

Як повідомляє “Укрінформ” з посиланням на пресслужбу НКРЕКП, середньозважений тариф для постачання тепла населенню для 23 компаній після підвищення досягнув 1121,71 грн за Гкал.

Нацкомісія обґрунтувала необхідність підвищення тарифів на теплову енергію у 2021 році істотним зниженням обсягів виробництва теплової енергії, підвищенням фонду заробітної плати для ліцензіатів, зростанням цін на паливно-енергетичні ресурси, а також зростанням витрат на послуги з розподілу природного газу.

Найменше підвищили тариф для Дніпровської ТЕЦ (на 5,5%), найбільше – для ТОВ “Євро-реконструкція” (на 49,7%).

Серед компаній, яким суттєво підвищили тарифи для населення, – Новороздільська та Новояворівська ТЕЦ (ТОВ “Нафтогаз Тепло”, на 37,1% і 34,1%), Білоцерківська ТЕЦ (33,2%), ТОВ “Сумитеплоенерго” (на 25%), Чернігівська ТЕЦ (ТОВ “ТехНова”, на 24,1%), а також дві когенераційні установки КП “Міськтепловодоенергія” (на 33,5%) і КП “Хмельницьктеплокомуненерго” (на 29,3%).

Як відомо, НКРЕКП встановлює тарифи на виробництво теплової енергії для 26 ліцензіатів з обсягом вироблення понад 170 тисяч Гкал і рівнем комерційного обліку енергії більше 90%, які виробляють 50% теплової енергії в Україні. За тарифи інших теплопостачальників відповідає місцева влада.

Читайте також:
З 1 січня в Україні зросла мінімальна зарплата

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна