Уряд підвищив тариф на електроенергію для населення

 

Кабінет Мін–істрів скасував пільговий тариф на електроенергію в 90 коп./КВт-год для населення на перші 100 кВт-год та встановив з 1 січня 2021 року фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт-год.

Як передає “Економічна правда”, таке рішення одноголосно прийняли на засіданні в понеділок, 28 грудня, з переданням документу на допрацювання в секретаріат.

Т.в.о. глави Міненерго Юрій Вітренко, представляючи проєкт постанови, заявив про важливість продовження положення про покладення спецобов’язків, термін дії якого закінчується 31 грудня 2020 року.

Механізм покладення спецобов’язків передбачає покладення державою спеціальних обов’язків на учасників ринку (“Енергоатом” і “Укргідроенерго”) компенсувати за своїм коштом різницю між соціальним тарифом для населення і ринковою вартістю електроенергії.

Відповідно до рішення уряду, термін дії ПСО продовжили до 31 березня 2020-го та встановили фіксовану ціну в 1,68 грн/кВт-год.

За словами Вітренка, в Україні зберігаються занижені тарифи на електроенергію для населення, навіть після підвищення вони будуть приблизно вдвічі нижчими за ринкові ціни.

Крім цього, уряд підтримав підвищення ціни, за якою “Енергоатом” продає електроенергію “Гарантованому покупцеві” у рамках ПСО, з 1 копійки до 15 копійок за кВт-год.

За словами Вітренка, рішення є тимчасовим, а Міненерго разом з Нацкомісією з тарифів напрацьовує новий варіант ПСО.

Тарифи на електроенергію для населення не переглядалися з березня 2017 року. Вони становили 90 коп./КВт-год за перші 100 кВт-год та 1,68 грн/кВт-год за решту обсягу місячного споживання.

Нагадаємо, в Міненерго анонсували рішення про підвищення тарифів для населення на електроенергію ще в листопаді.

Читайте також:
Нафтогаз підвищив ціну на газ для населення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна