Андрій Ярмоленко у збірній перейшов на українську мову. ВІДЕО ПРЕСКОНФЕРЕНЦІЇ

 

Один із лідерів футбольної збірної України Андрій Ярмоленко перед матчем із командою Казахстану в Астані всю пресконференцію провів українською мовою.

Це сталося на зустрічі з пресою 31 серпня, напередодні сотої гри Ярмоленка за національну збірну.

Гравець лондонського “Вест Хема” наразився на комплімент від журналістки одного з українських видань і розповів, чому раніше не послуговувався рідною мовою у спілкуванні зі ЗМІ.

“Я трішки раніше соромився. З батьками вдома я розмовляю українською, але не зовсім чистою. Мені здавалося, що з мене люди та журналісти будуть сміятися за не дуже якісну мову. Але після одного з інтерв’ю почув схвальні відгуки, тому й вирішив сьогодні розмовляти рідною. Якщо всім подобається, буду й надалі говорити українською”, – сказав 31-річний півзахисник, який походить із Чернігова.

Повне відео пресконференції Ярмоленка і Петракова в Казахстані:

На цій же пресконференції новий в.о. головного тренера збірної України Олександр Петраков також заявив, що може говорити українською.

“Мені подобається, я теж тоді буду спілкуватись. З помилок не будете сміятись?” – додав Петраков.

Чергові матчі відбору на ЧС-2022 збірна Україна проведе 1 вересня проти Казахстану в Астані та 4 вересня – проти чемпіонів світу, французів, у Києві.

Нагадаємо, під впливом облич загиблих на Стіні пам’яті тренер Петраков відмовився викликати до збірної України гравців із чемпіонату Росії.

Читайте також:
Збірна України з пляжного футболу відмовилася їхати на чемпіонат світу в Росію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна