УАФ призначила в.о. головного тренера збірної України

доповнено

Українська асоціація футболу назвала ім’я нового наставника національної команди. Ним став 64-річний Олександр Петраков, який наразі матиме статус виконувача обов’язків головного тренера.

Про це повідомляє пресслужба УАФ.

На засіданні виконкому УАФ 17 серпня кандидатура Петракова була затверджена як “в.о.”.

“Олександр Петраков, чемпіон світу-2019 зі збірною U-20, готуватиме національну збірну України до подальших виступів у кваліфікації до ЧС-2022 у статусі виконуючого обов’язки головного тренера.
Вітаємо Олександра Васильовича та бажаємо успіхів зі збірною України!” – сказано в повідомленні.

При цьому про якийсь фіксований контракт із Петраковим не йдеться.

Виконувач обов’язків уже прокоментував своє призначення пресслужбі УАФ: “Потрібен результат. Я добре оцінюю шанси збірної України у боротьбі за вихід у фінальну частину ЧС. Попереду п’ять ігор. Це не клубний футбол, де можна десь наздогнати, надолужити… Тут кожен матч фінальний. Як на чемпіонаті світу: вийшов, виграв, пройшов далі, ні – поїхав додому. Все! Тільки так. Хлопці мене знають, я їх знаю, я з ними розмовляв, так що подивимось.

Чи будуть довикликані нові гравці у збірну? Тарас Качараба зі “Славії” і Данило Сікан з “Шахтаря” вже включені до основного списку, а до резерву я вніс Сергія Булецу з луганської “Зорі”.

Як я зараз сприймаю момент початку роботи з національною командою? Сплю погано, по дві-три години, прокидаюсь… Важко. Прийняв таке непросте рішення… Але я вмію тримати удар”, – сказав Петраков у коментарі УАФ.

Як відомо, посада головного тренера збірної України залишалася вакантною з початку серпня, коли Андрій Шевченко через закінчення контракту припинив роботу в головній команді країни. За даними ЗМІ, його не задовольнили наступні фінансові пропозиції УАФ.
Деякий час головним кандидатом на заміну вважався Сергій Ребров, але йому не вдалося домовитися про розірвання контракту з клубом – “Аль-Айном” з ОАЕ.

Олександр Петраков уже тривалий час працював в УАФ. До призначення у національну команду очолював збірну U-19. Найбільшого успіху досяг із командою U-20, на чолі якої виграв чемпіонат світу 2019 року.
Сам Петраков – вихованець школи київського “Данамо” 1970-х років. Але за головний клуб України не виступав, натомість як захисник грав за “Локомотив” (Вінниця), СКА (Київ), “Дніпро” (Черкаси), “Авангард” (Рівне), “Колос” (Нікополь) до 1984 року.
Із 1993 року працював на тренерській роботі в клубах “Торпедо” (Запоріжжя), ЦСКА-2 (Київ), “Спартак” (Суми), “Вінниця”, “Динамо” (Київ), у РВУФК. Із 2017-го – в системі збірних команд України, починаючи з 17-річок.
Заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України. Є одним із провідних українських фахівців у дитячо-юнацькому футболі.

Додамо, що перший матч збірна України під керівництвом нового тренера проведе вже 1 вересня – у відборі на ЧС-2022 проти Казахстану. А 4 вересня на київському НСК “Олімпійський” підопічні Олександра Петракова приймуть чинних чемпіонів світу – збірну Франції.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна