Американці завдали удару по позиції бойовиків “ІД” в Кабулі

 

Військові США завдали ракетного удару по позиції бойовиків угруповання “Ісламська держава” в Кабулі – як відповідь на теракти “ІД” в аеропорту столиці Афганістану.

Про це в неділю, 29 серпня, повідомила інформагенція Reuters з посиланням на представника США, який попросив не називати своє ім’я.

За даними АР, американські безпілотники завдали удару по транспортному засобу, що перевозив кількох смертників з афганської гілки угруповання “Ісламська держава”. Ця атака сталася, перш ніж смертники змогли зашкодити військовим НАТО здійснювати евакуацію на міжнародному летовищі в Кабулі.

Два американських військових посадовці, які говорили на умовах анонімності, назвали цей авіаудар успішним. За їхніми словами, унаслідок атаки сталися “числені вторинні вибухи”, що свідчить про наявність великої кількості вибухового матеріалу в знищеній автівці.

Капітан військово-морського флоту США Білл Ербан, представник Центрального командування американських військових, назвав удар безпілотників операцією з “самооборони”.

“Ми впевнені, що ми успішно вразили ціль. Числені вторинні вибухи з автомобіля вказують на наявність значної кількості вибухових матеріалів у ньому”, – сказав Ербан.

Раніше цього в Кабулі поблизу аеропорту стався черговий вибух. За попередніми даними, щонайменше дві людини загинули та ще троє дістали поранень.
26 серпня внаслідок підриву терориста-смертника “ІД” біля летовища загинули близько 200 осіб, зокрема 13 американських військовослужбовців.

Читайте також:
Теракти в Кабулі: два вибухи, понад 100 загиблих. Байден обіцяє помститися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна