Вибухи біля аеропорту в Кабулі організував смертник. Загинули й отримали поранення десятки військових США

оновлено

Біля міжнародного аеропорту ім. Хаміда Карзая в Кабулі прогримів вибух, влаштований смертником з “ІД”. Загинули й отримали поранення десятки людей, серед яких багато військових США.

За першими даними джерел видання Sky News Arabia, були поранені троє американських солдатів, ще 11 людей загинули. Водночас офіційний представник “Талібану” заявляв, що щонайменше 13 людей загинули.

Згодом посол США в Афганістані повідомив, що загинули четверо американських морських піхотинців, ще троє військових поранені. Цю інформацію поширив Wall Street Journal.

Водночас, джерела телеканалу Fox News стверджують, що загинули щонайменше 10 морських піхотинців, крім того, поранені ще десятки військовослужбовців. Загальне число поранених – близько 60.

Не виключено, що кількість загиблих може вирости.

Свідки повідомили про численних загиблих також серед афганців, багато з яких намагалися потрапити на летовище, оскільки бояться переслідування з боку талібів.

За даними телеканалу ABC, вибух стався біля входу до аеропорту, де скупчилися тисячі афганців, які намагаються виїхати з країни.

Вибух влаштував смертник, повідомляє Sky News із посиланням на очевидців та афганського журналіста.

Пентагон підтвердив факт вибуху (твіттер речника Міноборони США Джона Кірбі).

Міністерство оборони Туреччини повідомило, що вибухів було два. Fox News і Politico теж пишуть про другий вибух біля аеропорту.

Теракт поблизу воріт аеропорту в Кабулі скоїв смертник терористичного угруповання “Ісламська держава”, інформує Politico з посиланням на американського чиновника.

Уряди кількох держав напередодні попереджали про неминучий напад бойовиків “Ісламської держави” та закликали своїх громадян не наближатися до летовища.

Після вибухів посольство США наказало всім американцям негайно залишити усі підходи до летовища Кабула.

Речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив посольству України в Таджикистані тримати на особливому контролі ситуацію у зв’язку з вибухом в аеропорту Кабула. Інформації про постраждалих українців на даний момент немає.

Читайте також:
Літак ВПС Італії потрапив під обстріл під час вильоту з аеропорту Кабула, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна