Скандальна екс-“прокурорка” Криму Поклонська стане послом на африканських островах, – росЗМІ

 

Колишня “прокурорка” окупованого Криму, а нині депутатка Держдуми РФ Наталія Поклонська стане послом Росії в африканській острівній республіці Кабо-Верде, розташованій в Атлантичному океані.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Вперше таке повідомлення з’явилося на сайті РБК в четвер, 26 серпня, з посиланням на “джерела в парламенті”. За даними співрозмовників видання, документи на таке призначення вже готові.

А у п’ятницю, 27 серпня, інформацію про можливе призначення Поклонської послом на острови Зеленого Мису в коментарі РІА “Новости” підтвердив перший заступник голови комітету Держдуми із закордонних справ Дмитро Новіков.

Як заявив Новіков, “міжнародний” комітет парламенту РФ “найближчим часом проведе засідання щодо призначення заступника його голови Наталії Поклонської послом у Республіці Кабо-Верде”.

Сама Поклонська в коментарі агенції заявила, що “їй цікава дипломатична діяльність, але коментувати повідомлення про її майбутнє працевлаштування поки що передчасно”.

За даними джерел РБК, Поклонську через її не цілком системну поведінку й екстравагантні заяви не хотіли бачити в Думі наступного скликання ні адміністрація президента, ні правляча партія “Єдина Росія”, ні керівництво окупованого Криму, від якого вона була обрана в Держдуму.

Водночас джерела видання стверджують, що з Поклонською консультувалися щодо її подальшого працевлаштування, і вона сама висловила бажання працювати на дипломатичній роботі. Щоправда, не повідомляється, чи йшлося саме про африканські острови.

Довідка:
Республіка Кабо-Верде – невелика держава в Західній Африці, розташована в Атлантичному океані на 18 островах Зеленого Мису. Колишня колонія Португалії, яка отримала незалежність в 70-х роках минулого століття.
Станом на 2020 рік населення держави становило 560 тисяч осіб.
У 2019 році Росія і Кабо-Верде підписали угоду про безвізовий режим.

Як відомо, Наталія Поклонська після окупації Криму в 2014 році перейшла на бік Росії. В Україні проти неї порушено низку кримінальних справ, у тому числі за державну зраду і причетність до незаконної заборони Меджлісу кримськотатарського народу.

На виборах до Держдуми РФ Поклонську обрали “депутатом” від Криму, проте вибори на окупованому півострові не визнали ні Україна, ні країни Заходу.

Також вона перебуває у санкційних списках ЄС і низки інших країн.

У червні Поклонська повідомила, що не балотуватиметься в наступне скликання Держдуми від “Єдиної Росії” і “переходить на нову роботу”, про яку обіцяла оголосити пізніше. При цьому вона заявляла, що майбутня робота “буде пов’язана, серед іншого, зі збереженням унікальних заповідних територій, екологією, доступністю пляжів і охороною здоров’я”. Щоправда, тоді ходили чутки про те, що її можуть призначити на якусь із посад в окупованому Криму.

“Зміни в житті — це завжди складний період. Можна сказати, що це такий-собі вихід із зони комфорту”, – розмірковувала депутатка.

Читайте також:
Українська прокуратура готується засудити Поклонську “Няш-Мяш” заочно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна