Українська прокуратура готується засудити Поклонську “Няш-Мяш” заочно

 

Українські правоохоронці вирішують питання щодо застосування заочного притягнення до відповідальності колишнього українського юриста Наталії Поклонської, яка зрадила присягу й була “прокурором Криму” після початку російської окупації.

Про це у виступі перед учасниками саміту Кримської платформи 23 серпня в Києві заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

“За дії щодо визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією усім відомій Поклонській раніше було повідомлено про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни. Наразі вирішується питання щодо застосування заочного притягнення її до відповідальності”, – зазначила Венедіктова, яку цитує “Укрінформ“.

За словами генпрокурора, правоохоронці, серед іншого, також збирають та досліджують докази причетності конкретних “суддів” окупаційних судових органів, які приймали незаконні рішення щодо притягнення до відповідальності учасників мітингу на підтримку незалежності і територіальної цілісності України у Криму 26 лютого 2014 року.

Нагадаємо, 11 червня 2021 року у Офісі генерального прокурора поінформували, що Україна завершила розслідування стосовно вісьмох колишніх високопосадовців Криму, які сприяли окупації півострова – щодо Сергія Аксьонова, Володимира Константинова, Наталії Поклонської, Юрія Дойникова, Сергія Абісова, Віктора Мельниченка, Рустама Теміргалієва, а також Петра Зими.
За результатами спеціального досудового розслідування матеріали кримінального провадження відкриті стороні захисту для ознайомлення у порядку ст. 290 Кримінально процесуального кодексу України, після чого обвинувальний акт буде скерований до суду для розгляду по суті.

Читайте також:
Інтерв’ю Поклонської Гордону долучать до кримінальної справи проти неї, – прокуратура АРК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна