Інтерв’ю Поклонської Гордону долучать до кримінальної справи проти неї, – прокуратура АРК

 

Прокуратура АРК використає інтерв’ю експрацівниці кримської прокуратури, “депутатки” Держдуми РФ Наталії Поклонської у кримінальному провадженні проти неї.

Про це у вівторок, 12 травня, заявив прокурор відділу прокуратури АР Крим Кирило Копійка, повідомляє проєкт “Крим.Реалії”.

“Уся інформація зі зазначеного інтерв’ю буде долучена до матеріалів кримінального провадження і йому буде дана оцінка”, – зазначив Копійка.

Постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич раніше зазначив, що “особи, які безпосередньо сприяли окупації частини України, не можуть і не будуть вважатися голосом кримчан”.

Крім того, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що інтерв’ю Поклонської Гордону ображає тих, хто зараз в Криму позбавлені волі, в тому числі, через дії Поклонської.

Як відомо, до російської окупації Криму Наталія Поклонська працювала в органах прокуратури України, але навесні 2014 року підконтрольна Кремлю “влада” півострова призначила її “прокурором” Криму. Поклонська ініціювала заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в Росії та у Криму.

На виборах до Держдуми РФ Поклонську обрали “депутатом” від Криму, проте вибори на окупованому півострові не визнали ні Україна, ні країни Заходу.

Україна відкрила проти Поклонської два кримінальні провадження: про державну зраду і щодо заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Також вона перебуває у санкційних списках ЄС і низки інших країн.

Нещодавно український журналіст Дмитро Гордон зробив інтерв’ю з Наталією Поклонською.

Читайте також:
Держкомтелерадіо України вніс в “чорний список” книгу Поклонської

У 2014 році Сенцова арештовувала прокурор-колабораціоніст Поклонська, – матеріали суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна