Інститут книги визначив майже 700 видань, які будуть закуплені для українських бібліотек

 

Український інститут книги визначив майже 700 українських та перекладених книжок, які будуть закуплені для 616 бібліотек по всій Україні.

Про це УІК повідомив 26 серпня.

“Наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 20 серпня 2021 року № 607 затверджено перелік книг, які будуть придбані для поповнення бібліотечних фондів… Повний перелік 689 видань та їхню граничну кількість, яку планується закупити, дивіться за посиланням. Всього до бібліотек планується надіслати 333 372 примірники“, – йдеться в повідомленні на сайті Інституту книги.

Зазначається, що раніше УІК затвердив оновлений перелік 616 бібліотек для поповнення бібліотечних фондів у 2021 році.

Над переліком видань працювали три експертні ради за відповідними тематичними напрямами: література для дітей та юнацтва; художня література для дорослих; інша (нехудожня) література для дорослих.

“Наступним етапом програми стане закупівля книг та їх відправлення бібліотекам”, – розповіли в інституті.

Читайте також:
В’ятрович написав книжку про себе в історії та історію в собі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна