Нападника на Порошенка відпустили без запобіжних заходів, – адвокат

 

Зловмисника, який облив зеленкою лідера “Європейської солідарності”, п’ятого президента Петра Порошенка на Марші захисників 24 серпня, відпустили з поліції без будь-яких запобіжних заходів.

Про це заявив адвокат Ігор Головань, якого цитує пресслужба “ЄС”.

“Людина, яка скоїла напад, її вже відпустили. Нам зараз повідомили, що не пред’явлено підозру, нічого не зроблено. Викликано на завтра, наскільки нам сказали, для повідомлення про підозру”, – сказав захисник Порошенка.

Правоохоронці начебто кваліфікувати справу як дрібне хуліганство, і в “ЄС” цим обурені.

За словами адвоката, нападник діяв не один, а у координації, як мінімум, з трьома особами.

Адвокати також кажуть, що нападник має родичів у Росії, а тому може там заховатись від слідства.

Як інформувала “Новинарня“, 24 серпня під час Маршу захисників на Петра Порошенка було скоєно хуліганський напад. Це сталося, коли колона прибічників Порошенка із ним на чолі проходила по Алеї Героїв Небесної сотні. На Марш захисників п’ятий президент справді мобілізував велику кількість симпатиків-ветеранів із регіонів.
Спершу в п’ятого президента намагалися влучити яйцем з мосту. Коли Порошенко підійшов до каплиці Небесної сотні, у нього влучили зеленкою. На фото було видно, що зеленка залила нижню половину обличчя політика та ліве око. Нападника затримали й передали поліції.
О 18:20 Петро Порошенко – вже без слідів зеленки – приєднався до мітингу своїх прихильників на Співочому полі, різко критикуючи владу Зеленського та натякнувши, що за нападом стоїть Банкова.
Як повідомив згодом відділ комунікації поліції Києва, зловмисником виявився уродженець Чернігівської області 1999 року народження (за даними ЗМІ – це Юрій із Козельця).
За даним фактом слідчим Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років обмеження волі.

Читайте також:
“ЄС”: нападникам на Порошенка заплатили по $100, це вирок владі Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна