В ООС змагалися військові кухарі: ХТО ПЕРЕМОЖЦІ

 

У районі проведення операції Об’єднаних сил провели конкурс на кращого військового кухаря.

В конкурсі взяли участь три збірних команди у складі трьох кухарів, які представляли оперативно-тактичні угрупування “Схід”, “Північ” та інші частини Об’єднаних сил, передає пресцентр Генштабу ЗСУ.

Це – третій, фінальний етап конкурсу. Спершу кухарі виборювали звання кращого у своїх бригадах, далі змагалися на конкурсах оперативно-тактичних угрупувань.

В перший день конкурсу учасники демонстрували свої теоретичні знання технології приготування страв, тактико-технічних характеристик засобів приготування та транспортування їжі в польових умовах та виконували практичні нормативи з підготовки польових кухонь до роботи та надання першої медичної допомоги.

У другий день кухарі приступили до найцікавішого і найважливішого етапу – практичного приготування страв. За правилами конкурсу команда у складі трьох кухарів мала приготувати на польовій кухні три страви для підрозділу чисельністю 125 військовослужбовців.

“Страви однакові для всіх: сирний суп з грибами і куркою, гуляш з гречаною кашею та салат з капусти.  Усі ці страви є в армійському повсякденному меню. Конкурсанти отримали однакові продукти. Смак, звичайно, буде різний і залежатиме лише від кухарської майстерності”, – каже член конкурсної комісії підполковник Юрій Ромашкан.

Сирний суп з грибами і куркою, фото пресцентру ГШ ЗСУ

“Це моя улюблена робота. Я багато вчився цій професії. Працював кондитером в ресторані одного з київських готелів. Два рази брав участь у міжнародних конкурсах кондитерів. Виборов друге місце з овочевим десертом, серед інгредієнтів якого були буряк і цвітна капуста”, – розповідає кухар окремої десантно-штурмової бригади солдат Вадим Музиченко.

Вадим був призваний на строкову службу. Після неї вирішив ще продовжити служити за контрактом.

“Я подумав, що маю зробити свій внесок у захист нашої країни. Тут роблю те, що добре вмію. Працюю так, аби все було смачним. Інакше не вмію. Отримую цікавий професійний досвід. Коли повернуся до цивільного життя – обов’язково втілюватиму у реальність ідеї, які з’явилися під час служби в армії. В Збройних силах України все трохи інакше, ніж у столичних ресторанах. На конкурсах кондитерів ти дієш індивідуально і здобуваєш визнання лише для себе. У війську ти – командний гравець. І готуєш їсти для ще більшої команди військових”, – каже армієць.

Після дегустації конкурсна комісія визначила найсмачніші страви.

В командному заліку перше місце посіла збірна кухарів оперативно-тактичного угрупування “Схід” у складі Максима Кондітерова, Інни Ліпової та Зої Погрібної.

Фото пресцентру ГШ ЗСУ

Перше місце в індивідуальному заліку виборов кухар окремої десантно-штурмової бригади Вадим Музиченко, друге місце здобула кухар окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка Ольга Мосюк, третє місце – кухар окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Інна Ліпова.

Понад три сотні приготовлених у конкурентній боротьбі порцій грибних супів з грибами і куркою, гуляшів з гречаною кашею та салатів з’їли на обід військовослужбовці частини, на базі якої проходив конкурс.

Читайте також:
Шеф-кухар Клопотенко разом із шотландським колегою готував для військових на ШирЛані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна