Шеф-кухар Клопотенко разом із шотландським колегою готував для військових на ШирЛані

 

Шеф-кухар Євген Клопотенко взяв участь у Дні культури в рамках міжнародних українсько-британських військових навчань “Козацька Булава-2021”.

Так, на полігоні Широкий Лан в Миколаївській області Клопотенко разом із шотландським колегою готували національні страви — борщ та хаггіс.

“Посеред степу шеф-кухарі на польовій кухні приготували, а потім і частували усіх охочих українським борщем з салом від української кухні та хагісом від шотландської сторони”, – йдеться в повідомленні пресслужби 235-го Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів.

Зазначається, що заступник начальника центру з морально-психологічного забезпечення подякував кухарям за підтримку національних традицій та заохотив поважних гостей пам’ятними подарунками від центру.

“Готувати було дуже легко, бо ми з моїм шотландським колегою допомагали один одному. Я готував борщ із качкою і я радий, що увесь борщ українські та британські військові з’їли буквально за 10 хвилин. Значить було смачно”, — говорить український шеф-кухар.

Читайте також:
Більше фруктів, м’яса та традиційні страви: в Україні презентували нове 4-тижневе шкільне меню. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна