Україна та Британія починають практичну реалізацію “морської угоди”, – МОУ

 

У Міноборони заявили, що Україна та Велика Британія переходять до практичної реалізації проєкту морського партнерства.

Про це в середу, 25 серпня, повідомили в пресцентрі оборонного відомства держави.

Зазначається, що 24 серпня заступник міністра оборони України Олександр Носов провів робочу зустріч з делегацією Великої Британії на чолі з міністром з питань оборонних закупівель Джеремі Квіном.

“У результаті погоджено, що Україна та Велика Британія переходять до практичної площини виконання Меморандуму про реалізацію проєктів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та ВМС України, підписаного 21 червня цього року в Одесі”, – йдеться в повідомленні.

У МОУ нагадали, що документ передбачає спільне проєктування і будівництво військових кораблів в Україні та Великій Британії, а також будівництво інфраструктури ВМС України на загальну суму 1,7 млрд фунтів стерлінгів.

“Реалізація проєктів розпочнеться після укладення Рамкової угоди між урядами двох держав терміном до 8 років. Під час зустрічі було обговорено основні кількісні та якісні показники й етапи реалізації домовленостей”, – наголосили у відомстві.

Читайте також:
$1,6 млрд на вісім кораблів і дві бази: стали відомі деталі “морської” угоди Києва з Британією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна