США могли б розмістити в Україні військову базу, – Волкер

 

Колишній спеціальний представник Державного департаменту США в Україні Курт Волкер вважає, що Штати  могли б розмістити в Україні військову тренувальну базу.

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю “Крим.Реалії”, відповідаючи на питання про можливість розміщення в Україні американської бази протиракетної оборони.

“Ми знаходимося в процесі виведення військ США з Афганістану, Сирії, Іраку та інших країн. Я не думаю, що зараз є бажання витрачати більше грошей на військові бази США в інших частинах світу. При цьому немає причин, за якими ми не могли б цього зробити, якби український уряд запросив Сполучені Штати, а США були б готові. Ми могли б легко розмістити якусь тренувальну базу в Україні, якби ми теж цього захотіли”, – зазначив Волкер.

Додамо, що Курт Волкер – американський дипломат, був спеціальним представником Держдепартаменту США з питань України з 2017 по 2019 роки.

Нагадаємо, що в квітні 2021 року керівник офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що американські зенітно-ракетні комплекси Patriot мають бути розміщені на території України.

Читайте також:
Резніков виступив за розміщення американських підрозділів ППО в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна