Резніков виступив за розміщення американських підрозділів ППО в Україні

 

Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков висловився за “розміщення американських підрозділів” в Україні.

Про це він повідомив у вівторок, 10 серпня, під час зустрічі з керівником американського фонду Jamestown Foundation Гленом Говардом у США.

За словами міністра, саме з опорою на Крим Росія здійснює військові операції на Близькому Сході та в Африці і впливає на Балкани.

Резніков зазначив, що зараз те саме відбувається з “Північним потоком-2”, у результаті реалізації якого три країни Балтії опиняться під страшенним тиском. Він додав, що також під прямою загрозою опинилась Польща.

Міністр переконаний, що треба посилити санкції проти компаній, які втілюють цей проєкт, і не допустити його запуску.

“… Важливим є розширення безпековий пакет для України. У першу чергу – за рахунок розгортання сил ПВО (правильно – ППО, що розшифровується як протиповітряна оборона – Н.) навіть шляхом розміщення американських підрозділів. Наше законодавство це дозволяє”, – заявив Резніков, якого цитує його пресслужба.

Нагадаємо, що в квітні 2021 року керівник офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що американські зенітно-ракетні комплекси Patriot мають бути розміщені на території України.

Читайте також:
Маріуполь хоче собі ізраїльську систему ППО “Залізний купол”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна