“Боїнг” KC-135 Stratotanker ВПС США запізнився на військовий парад у Києві

Американський транспортник Boeing KC-135 Stratotanker у небі над Києвом 24 серпня 2021. Фото: Олександр Приходько, “Новинарня

Американський реактивний військово-транспортний літак Boeing KC-135 Stratotanker не встиг взяти участь у військовому параді на честь Дня Незалежності в Києві 24 серпня. Він вилетів за графіком із бази ВПС Великої Британії, однак коли цей літак US Air Force дістався центру столиці України, парад уже офіційно закінчився, відтак поява “Стратотанкера” не була оголошена.

Як передає “Новинарня“, цей факт помітив фотограф нашої редакції, блогер Олександр Приходько.

“Прикро за цей літак US Air Force, який три години летів до нас аж з Британії, спеціально на парад, але не встиг на пару хвилин…” – написав він у фейсбуці.

Як можна побачити з системи Flightradar, транспортник USAF Boeing KC-135 вилетів із британської бази Мілденхолл з інфраструктурою базування ПС США у графстві Суффолк та дістався до центру Києва. “Але десь на 2 хвилини запізнився. Я дивився трансляцію по ТБ, там сказали, що парад завершено, пішла реклама, і тільки потім я вийшов на балкон і його сфотографував”, – розповів Приходько.

Імовірно, запізнення відбулося через невдалу підгонку часу прольоту “Стратотанкера” над Майданом. Адже Flightradar показує, що по дорозі до Києва американський літак зробив два кола в небі біля Білої Церкви на Київщини.

Boeing KC-135 Stratotanker – американський реактивний чотиримоторний спеціалізований багатофункціональний військово-транспортний літак, спроєктований на початку 1950-х років. Такі літаки вже бували в Україні, зокрема на навчаннях “Сі бриз” у липні 2020 року та на навчаннях у серпні 2020-го.

Як відомо, військовий парад на честь 30-річчя Незалежності України мав авіаційну складову. Крім авіації ЗСУ, в ньому взяли участь літальні апарати країн-партнерів із НАТО, зокрема літаки ВПС Словаччини та Польщі (F-16).




Читайте також:
Парад військ: в мережі показали схему прольоту авіації України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна