Американські військові провели навчання в Чорному морі

 

Американські військові провели спільні навчання у Чорному морі. Це були спільні маневри Військово-морських та Повітряних сил США.

Про це в неділю, 2 серпня, повідомили в командуванні 6-го флоту ВМС США, передає “Укрінформ”.

Участь у навчаннях брали:

  • ракетний есмінець USS Porter;
  • літак-розвідник Poseidon P-8A;
  • чотири винищувачі F-16;
  • безпілотник MQ-9 Reaper;
  • та літак-заправщик KC-135 Stratotanker.

“Навчання відбувалися у міжнародних водах та повітряному просторі у Чорному морі та були здійснені для підготовки американських сил до спільної роботи та взаємодії під час виконання надводних та повітряних операцій”, – пояснили у командуванні.

Зазначається, що відпрацювання спільних дій американських сил у Європі сприятиме посиленню готовності США діяти на морі у Чорноморському регіоні.

“Взаємодія з ВПС США під час цієї навчальної місії дозволила нам провести реалістичну та необхідну підготовку для посилення готовності ЗС США діяти в морі у Чорноморському регіоні”, – заявив віцеадмірал Джин Блек, командувач 6-го флоту ВМС США.

Читайте також:
США виводять з Німеччини близько 12 тисяч військових, але частину перекинуть ближче до Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна